Grovt rattfylleri i Jomala

Utgivningsdatum 5.12.2022 13.22
Nyhet

En förare misstänks för grovt rattfylleri på fredagen sedan hen blåst 0,65 mg/l i polisens alkometer vid en poliskontroll på Flygfältsvägen i Jomala. Föraren är även misstänkt för straffbart bruk av narkotika samt olovlig körning. Polisen utreder ärendet.

Litet axplock från helgen:

Polisen har i helgen arbetat med att säkerställa brandutredningen av husbranden i Föglö. Polisens personal har varit på brandplatsen och utrett bl.a. brandorsaken. 

Polisen har gripit fem personer i Mariehamn enligt polislagen vid  övervakning av  den allmänna ordningen och säkerheten i staden under helgen. Alkohol hade andel i gripandena. 

På lördagen avbröt polisen en ungdomsfest i Mariehamn där det konstaterades att det var flertalet minderåriga på plats samt att alkohol var involverat. Polisen har gjort barnskyddsanmälningar gällande de minderåriga  till social myndigheterna. 

En förare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten på fredagen i Mariehamn på Ålandsvägen. Föraren fick sladd på sitt fordon när hen skulle lämna en parkeringsplats och tappade herravälde över fordonet till den följd att en kolllision ägde rum. Polisen utreder.

 

Mariehamn Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet