Händelser 17-20.03.2023

Utgivningsdatum 21.3.2023 11.15
Nyhet

Under helgen har polisen ingripit i störande beteenden både i Godby som i Marihamn. En person misstänks för att ha framför en bil i berusat tillstånd och misstänks nu för grovt rattfylleri. En personbil anmäldes tillgripen men påträffades senare av polisen. Därutöver har några fall av skadegörelse och överträdelser i trafik resulterat i registrerade anmälningar och delgivna böter.

Natten mot lördag påträffade polispatrullen under ett uppdrag föraren utav en personbil, där föraren, efter utfört blåsprov, nu misstänks för grovt rattfylleri. Misstanken resulterade i körförbud och en brottsanmälan. Ärendet utreds vidare.


På lördag kväll har någon i Godby skjutit med en sk "potatiskanon" vilket anmälts som hemfridsbrott och en brottsanmälan har registrerats. Personer som gjort iakttagelser eller har information om händelsen kan ge information till polisen via:

[email protected].


Polisen har även konstaterat att det varit flera anmälda ordningsstörningar i Godby under helgen med bland annat störande körning med fordon och berusad minderårig person.  


En person gjorde motstånd mot en ordningsvakt vid restaurang I Mariehamn på lördagen vilket resulterade i delgivna böter. I ett annat fall på natten betedde sig en berusad person så pass störande och aggressivt på allmän plats att polisen grep personen för att förhindra fortsatt störning. 


En bil anmäldes tillgripen på söndag morgon. Polisen gjorde eftersök av bilen och påträffade både bilen som en misstänkt person, vilket resulterande i en registrerad brottsanmälan. Ärendet utreds vidare.


En anmälan har registrerats på grund av misstänkt skadegörelse i Mariehamn då någon okänd person målat med sprayfärg på bottenvåningens väggar till ett hus.  I Eckerö har någon okänd slagit sönder en glasruta och snittat hål i en fåtölj. Brottsanmälningar har registrerats och ärendena utreds vidare.


Polisen har även övervakat trafiken. I ett fall har en personbilsförare delgivits böter efter att ha underlåtit att använda bilbälte. En annan personbilsförare misstänks för trafikförseelse efter ha underlåtit att i en korsning väja för fordon som nalkats från höger. En mopedförare som misstänks för trafikförseelse har framfört moped längs en vägsträcka i Jomala, där det är förbjudet att framföra motordrivet fordon.
 

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet