Intensiv helg för polisen

Utgivningsdatum 20.6.2022 10.33
Nyhet

Polisen hade en intensiv helg med många varierande uppdrag. Mycket människor var i rörelse i det fina sommarvädret vilket syntes i polisens arbetsuppdrag. Nedan ett axplock av polisens upppdrag i helgen.

- Polisen har utfört rattfylleriövervakning enligt pågående tema. Flere kontroller har utförts. Samtliga förare har varit i körskick. Polisen tackar.

- Två misshandlar anmäldes i Mariehamn. Polisen utreder. 

- En person anmäldes försvunnen vid midnatt mot lördagen i Jomala. Polisen inledde eftersök och påträffade personen senare vid god hälsa.

- Två personer misstänks för straffbart bruk av narkotika efter polisens övervakning i Mariehamn. Ena personen innehade narkotika på sig och den andra hade brukat narkotika i krogmiljö. 

-  En person misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha framfört  motorcykel i hög hastighet samt i fel färdriktning i rondell i Mariehamn. Polisen utreder.

- I Jomala körde en en personbil av vägen på Lemlandsvägen. Föraren utreds för misstanke om äventyrande av trafiksäkerheten. 

- I Mariehamn framfördes en moped på bakhjulet med framhjulet upplyft.  Körsätt med fordon som medför fara. Böter delgivna för äventyrande av trafiksäkerheten. 

-  Trafikövervakning/ Två förare i Jomala fick böter för trafikförseelse efter att förarna framförde fordon vars däck var i strid med bestämmelser.

-  Trafikövervakning/ I Mariehamn fick en förare böter för trafikförseelse efter att ha framfört motorfordon som ej besiktats enligt besiktningsbestämmelserna. 

- 10 kollissioner med motorfordon och rådjur har anmälts till polisen i helgen.  3 i Lemland, 2 i Sund, 2 i Eckerö samt i Saltvik, Geta och Lumparland. 

- Två personer gripna på polislagen i helgen av polisen vid övervakning av allmän ordning och säkerhet. För att skydda och och förbygga brott. 

- Polisen har gett flere handräckningar åt sjukvården i helgen.

 

 

Nyheter Trafik Åland Ålands polismyndighet