Misshandelsfall, rattfyllerier och övervakning av glesbygden

Utgivningsdatum 27.3.2023 13.42
Nyhet

I Jomala inträffade på fredagskvällen ett misshandelsfall där en ung man blev misshandlad med slag och sparkar på en parkeringsplats. Händelsen anmäldes akut till polisen som rykte ut och lyckades påträffa gärningsmannen som lämnat platsen och som nu är misstänkt för misshandel. Polisen har inlett en förundersökning gällande ärendet.

Två misstänkta rattfyllerier uppdagades vid polisens övervakning i helgen. Det första i Mariehamn och det senare i Finström. 

I helgen har polisen övervakat bl.a. allmän ordning ordning och säkerhet samt trafiken i flere kommuner. Bl.a. i Mariehamn, Jomala och och Godby i Finström.

Vid övervakningen av trafiken har 12 bilförare erhållit böter för trafikförseelser eller äventyrande av trafiksäkerheten som berör fordonens skick ,körsätt eller hastighetsöverträdelser.  Övervakningen är en del av glesbygdsövervakningen som är polisens pågående övervakningstema. 

I Mariehamn grep polisen på lördagen en person på polislagen för att personen hade stört och hotat en lägenhetsinnehavare. 

Polisen uppmanar bilförare att köra försiktigt enär vägarna är snöiga och halka råder. 

 

Nyheter Åland Ålands polismyndighet Övervakning och larmverksamhet