Sammanfattning av helgens polisverksamhet

31.5.2021 9.38
Nyhet

Under natten till söndag grep polisen en person misstänkt för grovt rattfylleri. I övrigt har trafikövervakning samt synlig övervakning av allmän ordning och säkerhet utförts under hela helgen.

Under lördagen övervakade polisen trafiken. I Mariehamn framfördes två personbilar i en hastighet av 47 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 30 km/h. Förarna delgavs böter misstänkta för trafikförseelse. I Mariehamn påträffades också ett obesiktat fordon i trafik. Fordonet registerskyltar avlägsnades, och föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

I Jomala påträffades under lördagen en fordonsförare som använde mobiltelefon på ett lagstridigt sätt. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse. I Jomala stannades även en personbil med påkopplad släpvagn, som hade last som stack ut baktill från släpvagnen utan att vara markerad. Föraren delgavs böter misstänkt för trafikförseelse.

Under natten mellan lördag och söndag misstänkt en person ha gort sig skyldig till grovt rattfylleri. Pesonen framförde en personbil i centrum av Mariehamn och resultatet vid blåstest i polisens alkometer var 1,08 mg/l.

Nyheter Nyheter sv Ålands polismyndighet
allmän ordning
trafikbeteende
trafikbrott
Ålands polismyndighet